old books are standing side by side

Историја

Историја на Hyundai Motors Company од 1967 до денес
2012

2012

2012

 • Avante (Elantra) наградена за „North American Car of the Year“
 • Лансирање на New Santa Fe, i40 Saloon и Veloster Turbo
 • Број 53 во Global Brand Value
 • Основање на погон во Бразил
 • Tucson (ix35) Fuel Cell доставен во Европа
 • Откривање на концепт за i-oniq електричен автомобил
 • Grandeur (Azera), Avante (Elantra), Santa Fe наградени со „The ALGR esidual Value Award“
 • Grandeur (Azera), Santa Fe, Veloster добиваат Good DesignTM Award
 • Официјален спонзор на UEFA Euro 2012 2013
 • Прво светско масовно производство на Tucson (ix35) Fuel Cell
 • Лансирање на Maxcruz
 • Вкупната продажба во САД надминува 8 милиони единици
 • Лансирање на Hyundai Motorsport
 • Откривање на новата i10
 • Одбрани за едни од најдобрите 50 глобални брендови
 • Вкупната продажба на Sonata во Кореја надминува 8 милиони единици
 • Откривање на електронски управуваниот AWD HTRAC
 • Вкупното производство од HMI надминува 5 милиони единици
 • Лансирање на All-new Genesis
 • Лансирање на тимот на World Rally Championship (WRC)
 • hyundai.history-2012-21
 • Beijing Hyundai продажбата во Кина надминува 1 милион единици годишно
 • Откривање на CUV HB20X
 • Sonata Hybrid победува на AutoPacific’s Vehicle Award во САД
 • Претседателот Mong-Koo Chung е именуван за 2011 Top Manager in the World од италијанскиот Inter Auto News
 • Именувани за бренд коj најефикасно го искористува горивото и бренд коj најмалку емитува CO2 од U.S. Environmental Protection Agency
 • Sonata именувана за најдобар избор од Consumer Reports во медиум-автомобил сегментот
 • Solaris (Accent) награден за Best Auto и Car of the Year во Русија
 • Genesis победува во J.D. Power’s Vehicle Dependability Study (VDS) во премиум-автомобил сегментот во САД
 • Број 1 во J.D. Power’s Customer Retention Study
2011

2011

2011

 • Откривање на Blue Link на 2011 International Consumer Electronics Show (CES) во САД
 • Лансирање на Veloster и концепт автомобилот HCD-12 на North American International Auto Show
 • Вкупната продажба од HMI надминува 3 милиони единици
 • Откривање на новата бренд насока и слоган ""New thinking. New Possibilities.""
 • Лансирање на 5та генерација Grandeur (Azera) и Veloster
 • Лансирање на Sonata Hybrid
 • Прв официјален автомобилски партнер на International Cricket Council (ICC) од 2011 до 2015
 • Лансирање на i40 wagon
 • i20 наградена со највисок рејтинг од пет ѕвезди од Euro NCAP
 • Откривање на i40 седан од D-сегментот на Barcelona International Motor Show
 • Лансирање на ограничено издание Genesis Prada
 • Број 61 на Global Brand Value
 • Вкупната продажба во Европа надминува 5 милиони единици
 • Број 11 на Interbrand’s 50 Best Global Green Brands
 • Лансирање на EON од индиската подружница на HMI
 • i40 награден со EuroCarBody Golden Award
 • Вкупниот извоз во Централна и Јужна Америка надминува 2 милиона единици
 • Откривање на Genesis Coupe
 • Најдобар пласман на Autobild’s Quality Report, втора година по ред
 • Gamma engine именуван 10 Best Engines Winners на Ward’s Auto
Page sharing
notice close