Side view of Hyundai’s vehicle

Филозофија на дизајн

Спортска Привлечност-
Еволуција на Идентитетот на нашиот дизајн

Автомобилски дизајни создадени со вашите чувства во вашиот ум

Иновативните модели на возила на Hyundai Motor се засноваат на принципот наречен "Sensuous Sportiness". Со обезбедување дека ги максимизираме емоционалните вредности на луѓето во хармонија со ригорозно чувство на пропорција, структура, стил и технологија, произведуваме автомобили што ги исполнуваат и обично ги надминуваат дури и најсложените естетски избори на нашите клиенти.

Sensuous Sportiness: насоката на дизајнот на следната генерација на Hyundai Motor

"Sensuous Sportiness" се однесува на правецот на дизајнот на следната генерација на Hyundai Motor. Тоа ги илустрира вкусовите на дизајнот што ги изградивме со текот на годините со развивање на возила кои се футуристички и спортски. Врз основа на принципот на мешање на внатрешната и интуитивната убавина на автомобилите со нашите многу специфични вкусови во смисла на стил, пропорција, архитектура и технологија, целосно ја одразува нашата филозофија на дизајнот.
Најдобриот пример за овој метод на концептуализација на дизајнот на возилото е во Hyundai Motor "Cascading Grille", што може да се толкува како одраз на гордоста и довербата што ја имаме во нашите возила. Дизајнот беше инспириран од протокот на стопениот метал содржан во висока печка кога е во комбинација со елегантните линии на класичната корејска керамика. Начинот на кој се стеснува надолу за да се создаде чувство на моќ и брзина е особено значајно. Планираме да ја примениме Cascading Grille за сите наши возила понатаму, почнувајќи со нашите нови i30 и Grandeur IG модели.

Нашата посветеност кон постигнување на врвен квалитет на дизајн, исто така, е демонстрирана од "Le Fil Rouge", концепт-автомобил кој ги претставува сите принципи на Sensuous Sportiness. Неодамна претставени на 2018 Geneva Motor Show, дизајнерските елементи со примерот во него ќе се рефлектираат во сите наши идни модели, почнувајќи од седани до SUVs.

Дознајте повеќе за концепт автомобилот "Le Fil Rouge"

Повеќе
За да ги исполниме максимално барањата на оваа нова насока на дизајнот, ние, како и секогаш, ќе продолжиме со процесот на дизајнирање кој ќе ги почитува оригиналноста, карактерот и карактеристиките на секое од нашите возила. Ова ќе осигури дека ние секогаш нудиме на нашите клиенти дизајнирани вредности кои вклучуваат и функционалност и естетика.

Page sharing
notice close