Image of hyundai vehicle driving.

Награда

Претставување на престижните награди на Hyundai Motor и извонредните достигнувања во автомобилската индустрија

Глобално признати технолошки достигнувања и награди

Студија за развој на алатката за автоматизација за разјаснување на нова методологија за анализа на удари и забрзување на ефикасен процес на развој на возилото во врска со неодамнешните интензивни регулативи за безбедност и проценки на пазарот.

safety award iihs top safety pick logo 2018

Осигурителен институт за безбедност на автопати

Посветен на безбедноста на автомобилите, IIHS е непрофитна, истражувачка организација во САД која спроведува различни тестови на возила со рејтинг резултат за да се одреди издржливоста на нови автомобили. За да се квалификува за 2018 Top Safety Pick, возилото мора да добие добри оценки во петте тестови за отпорност на удари - мал преклоп на предната страна, умерено преклопување напред, странична цврстина и цврстина на покривот и потпирачи за глава - како и основен рејтинг за превенција од несреќа од предна страна. За да се квалификувате за 2018 Top Safety Pick +, возилото мора да добие добар рејтинг во петте тестови за издржливост и напредност.
[Required] Овој резултат се однесува само на моделите од САД.
Grand Santa Fe (Santa Fe)
Grand Santa Fe (Santa Fe)
 • 2018 2018 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2016 2016 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2015 2015 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2014 2014 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2013 2011~2013 Model Year Top Safety Pick
Kona
Kona
 • 2018 2016 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
Accent
Accent
 • 2018 2018 Model Year Top Safety Pick
i30
i30
 • 2017 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
IONIQ
IONIQ
 • 2017 2017 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
Genesis
Genesis
 • 2016 2016 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2015 2015 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2014 2015 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2011~2013 2011~2013 Model Year Top Safety Pick
Sonata
Sonata
 • 2016 2016 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
  Applies only to vehicles built after Oct. 2015
 • 2015 2015 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2014 2014 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2013 2011~2013 Model Year Top Safety Pick
Santa Fe (Santa Fe Sports)
Santa Fe (Santa Fe Sports)
 • 2016 2017 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2012~2013 2012~2013 Model Year Top Safety Pick
Tucson
Tucson
 • 2016 2016 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2015 2015 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2014 2014 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2013 2011~2013 Model Year Top Safety Pick
Elantra
Elantra
 • 2016 2016 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2015 2015 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2014 2014 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2013 2011~2013 Model Year Top Safety Pick
Equus
Equus
 • 2016 2016 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2015 2015 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2014 2014 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
Azera
Azera
 • 2016 2016 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2015 2015 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
 • 2014 2014 Model Year Top Safety Pick+ со дополнителна заштита во случај на несреќа на предна страна
safety award c-ncap logo veiw

C-NCAP
China - New Car

Програмата за проценка на нови автомобили во Кина може да се класифицира во различни категории, како што се фронталното влијание, безбедноста на седиштата и безбедноста на автомобилите. Со системот за оценување со ѕвезди, оценката со 5 ѕвездички се смета за највисок стандард.
[Required] Овој резултат се однесува само на моделите од Кина.
Elantra
Elantra
 • 2017 5 Star safety Rating
Sonata
Sonata
 • 2015 5 Star safety Rating
ix25 (Creta)
ix25 (Creta)
 • 2015 5 Star safety Rating
Mingtu
Mingtu
 • 2014 5 Star safety Rating
safety award kncap logo veiw

Korean - New Car
Assessment Program

Преку Корејската Програма за оценување на нови автомобили (KNCAP), се спроведуваат разни безбедносни проценки за различни сектори, вклучувајќи го и безбедносниот сектор, безбедносниот сектор на пешаците и безбедносниот сектор за превенција од несреќи. Од петте рејтинзи (оцени 1-5), оцена 1 се смета за највисок стандард.
[Required] Овој резултат се однесува само на моделите од Кореа.
Veloster
Veloster
 • 2018 1st Grade Safety Rating
Santa Fe
Santa Fe
 • 2018 1st Grade Safety Rating
Nexo
Nexo
 • 2018 1st Grade Safety Rating
Genesis
Genesis
 • 2018 (G70) 1st Grade Safety Rating
 • 2014 1st Grade Safety Rating
i30
i30
 • 2017 1st Grade Safety Rating
Azera
Azera
 • 2017 1st Grade Safety Rating
Kona
Kona
 • 2017 1st Grade Safety Rating
Aslan
Aslan
 • 2015 1st Grade Safety Rating
Tucson
Tucson
 • 2015 1st Grade Safety Rating
Sonata
Sonata
 • 2014 1st Grade Safety Rating
Grand Santa Fe (Maxcruz)
Grand Santa Fe (Maxcruz)
 • 2014 1st Grade Safety Rating
safety award ancap logo veiw

Australasian - New Car
Assessment Program

Со системот за оценување на безбедноста - 5 ѕвезди, Австралиската програма за проценка на нови автомобили (ANCAP) го проценува нивото на безбедност за заштита на патниците и пешаците, и способностите за избегнување на судир преку меѓународно признати тестови за несреќи. Оценката со 5 ѕвездички се смета за највисок стандард.
[Required] Овој резултат се однесува само на моделите од Австралија.
Genesis
Genesis
 • 2018 (G70) 5 Star safety Rating
 • 2014 5 Star safety Rating
Santa Fe
Santa Fe
 • 2018 5 Star safety Rating
 • 2012 5 Star safety Rating
i30
i30
 • 2017 5 Star safety Rating
 • 2015 5 Star safety Rating
Kona
Kona
 • 2017 5 Star safety Rating
Tucson
Tucson
 • 2015 5 Star safety Rating
Sonata
Sonata
 • 2015 5 Star safety Rating
i40
i40
 • 2015 5 Star safety Rating
Veloster
Veloster
 • 2015 5 Star safety Rating
i20
i20
 • 2011 5 Star safety Rating
Accent
Accent
 • 2011 5 Star safety Rating
Elantra
Elantra
 • 2011 5 Star safety Rating
safety award 5-star safety ratings logo veiw

National Highway Traffic Safety Administration - New Car
Assessment Program

Националната администрација за безбедност на сообраќајот на патиштата (NHTSA) ја создаде Програмата за проценка на нови автомобили за да им обезбеди на потрошувачите разновидни тестови за возилото, кои известуваат за фронталната отпорност на удар и преоптоварување на новите автомобили. Владините безбедносни оцени со 5-ѕвезди се дел од Програмата за проценка на нови автомобили на САД (www.SaferCar.gov). Со системот за оценување со ѕвезди, оценката со 5 ѕвездички се смета за највисок стандард.
[Required]Овој резултат се однесува само на моделите од САД.
Veracruz
Veracruz
 • 2017 5 Star safety Rating
Genesis
Genesis
 • 2015~2016 5 Star safety Rating
Sonata
Sonata
 • 2011~2016 5 Star safety Rating
Sonata Hybrid
Sonata Hybrid
 • 2011~2016 5 Star safety Rating
Elantra
Elantra
 • 2012~2016 5 Star safety Rating
i30 (Elantra GT)
i30 (Elantra GT)
 • 2012~2016 5 Star safety Rating
Veloster
Veloster
 • 2014~2016 5 Star safety Rating
Santa Fe (Santa Fe Sports)
Santa Fe (Santa Fe Sports)
 • 2013~2016 5 Star safety Rating
Tucson
Tucson
 • 2016 5 Star safety Rating
safety award euro ncap logo veiw

Euro - New Car
Assessment Program

Euro - New Car Assessment Program (EURO-NCAP) се базира на серија тестови за возила спроведени во европскиот регион за да обезбедат стандарди за сигурност на нови автомобили. Со системот за оценување на ѕвезди, оценката со 5 ѕвездички се смета за највисок стандард. Резултатот, исто така, вклучува проценка за заштита на деца и возрасни, заштита на пешаците и резултат на областа за безбедност.
[Required] Овој резултат се однесува само на моделите од ЕУ.
NEXO
NEXO
 • 2018 5 Star safety Rating
Santa Fe
Santa Fe
 • 2018 5 Star safety Rating
 • 2012 5 Star safety Rating
Kona
Kona
 • 2017 5 Star safety Rating
i30
i30
 • 2017 5 Star safety Rating
 • 2012 5 Star safety Rating
IONIQ
IONIQ
 • 2016 5 Star safety Rating
Tucson
Tucson
 • 2015 5 Star safety Rating
i40
i40
 • 2011 5 Star safety Rating
ix20
ix20
 • 2011 5 Star safety Rating
Veloster
Veloster
 • 2011 5 Star safety Rating
Page sharing
notice close