Side view of blue i30 on the road

Сосема новиот i30

Повелете во Вашиот нов автомобил

Карактеристики

Запознајте го Вашиот нов автомобил.

Ретко ќе сретнете нов автомобил којшто изгледа како што треба, а да е толку модерен. Сосема новиот i30 го прави сето тоа со стил.
Right side front view of blue i30 and right side rear view of red i30
Right side front view of blue i30

Рафиниран. Горд. Истакнат.

Непогрешливиот карактер на сосема новиот i30.
Left side rear view of blue i30

Експресивен. Елегантен. Зрел.

Совршено пропорционална комбинација на стил и аеродинамична ефикасност.
Blind Spot Detection

Откривање на мртов агол (BSD)

Визуелните и акустичните предупредувања Ве предупредуваат за присуството на соседните возила што можат да бидат скриени во мртвите агли.
  • Опциите може да се разликуваат по региони.
Rear cross traffic alert

Предупредување за сообраќај одзади (RCTA)

Кога е избрано рикверц, Rear Cross Traffic Alert помага да се идентификува и да се предупреди возачот за возилата што се приближуваат од страна.
Autonomous Emergency Braking

Автономно сопирање во итен случај (AEB)

AEB иницира итно сопирање за да ги избегне или минимизира ефектите од било каков удар.
  • Опциите може да се разликуваат по региони.
7-airbag system and advanced high strength steel

Систем со 7 воздушни перничиња / Висококвалитетен напреден челик (AHSS)

Примената на 53,5% висококвалитетни напредни челични (AHSS) плочи ја зголемува безбедноста при возење и удар.
7 воздушни перничиња, вклучувајќи и возачко седиште, патничко седиште, колено на возачот, странични и завесни воздушни перничиња, ги заштитуваат патниците од судири на сите страни.
7-Speed Dual Clutch Transmission

7-брзински менувач со двојна спојка (DCT)

Достапен со 1.4 бензинскиот мотор, 7-брзинскиот менувач со двојна спојка (DCT) ја комбинира ефикасноста на горивото на рачниот менувач со практичноста на автоматскиот менувач. Благодарение на рекалибрирана логика на пренос, новиот DCT сега е уште подобар за возбудливо возење, но сепак нуди непрекинати карактеристики кои се посакувани за секојдневното патување.

Галерија

Page sharing
notice close