Left side view of red i30 driving on the road.

Сосема новиот i30

Повелете во Вашиот нов автомобил

Перформанси

1.6 MPi бензински мотор

Бензинскиот мотор 1.6 MPi е способен за максимални 127 КС при 6.300 вртежи во минута и 15,8кг·м при 4,850 вртежи во минута.


Макс.
Моќност
127.5 КС
Макс. Вртежен момент
15.8 кг·м

2.0 GDi бензински мотор

Бензинскиот мотор 2.0 GDi е способен за максимални 164 КС при 6,200 вртежи во минута и 20.7 кг·м при 4,700 вртежи во минута.


Макс.
Моќност
164.0 КС
Макс. Вртежен момент
20.7 кг·м

1.6 CRDI дизел мотор

1.6 CRDi дизел мотор обезбедува исклучително задоволство со максимален излез од 136 КС при 4,000 вртежи во минута и максимален вртежен момент од 30.6 кг·м при 1,750 ~ 2,500 вртежи во минута.


Макс.
Моќност
136.0 КС
Макс. Вртежен момент
30.6 кг·м
Page sharing
notice close