Hyundai’s concept car with front door opened

Паметна технологија

Hyundai го прави паметниот автомобил реалност преку имплементирање на напредни технологии во нашите автомобили.

Пристигнувањето на паметните автомобили

Front side view of a car with its wing doors opened
Ерата на паметните автомобили сè побрзо се наближува како што автомобилите во целост го искористуваат развојот на електронските технологии.Веќе постојат автомобили кои се управуваат самостојно,автоматски ја прилагодуваат брзината и можат успешно да напрват маневар и да застанат на страната од патот во итни случаеви.
An illustration of a side of cars indicating Smart Traffic Jam Assist

Паметен асистент за сообраќаен метеж

Кога сме заглавени во сообраќаен метеж,Асистентот го надлгедува патот со помош на контролата за управување и автоматски одржува безбедно растојание со колата која се наоѓа пред вас,забрзувајќи и успорувајќи соодветно со брзината на движење на другите коли во метежот.
illustration of an Interactive Voice Recognition on a steering wheel with cockpit area

Интерактивнo Гласовно Препознавање

Создадена користејќи ги најновите ИТ технологии и системот за АВН(аудио видео навигација),оваа нова технологија овозможува интерактивно гласовно препознавање преку звучникот или преку копчето кое му овозможува на возачот лесно да го контролира “Siri” (сервисот за гласовно препознавање на “Apple”) и неговиот мобилен телефон.
An illustration for Night view with a person in front of a car

Режим за Ноќна Визија

Напредната функција (карактеристика) на дисплејот(екранот) со камера во реално време му овозможува на возачот подобра прегледност на патот и зголемена безбедност во услови на ноќно возење.
An illustration of cars from a top view for Highway Driving Assist with a blue round signal out of a car in the middle

Помош при возење на автопат

Дизајниран со цел да го подобри системот за поддршка при возењето,системот за помош при возење на автопат интегрира должинска и бочна(странична) контрола при брзина под 150км/ч и исто така му помага на возачот со управувањето и во исто време го одржува автомобилот на безбедно растојание користејќи ја Напредната Паметна Контрола на Управување(Advanced Smart Cruise Control-ASCC) со цел поефикасно и побезбедно возење на автопатот.

Систем за набљудување на состојбата на возачот

An illustration for Driver State Monitoring system
Системот за набљудување на состојбата на возачот (Driver State Monitoring system) има за цел да забележува знаци на поспаност,умор или невнимание(расеаност) кај возачот со цел ефективно да го заштити од опасни ситуации преку алармот кој се вклучува во соодветно време.
 • An illustration of a car from top view for Remote Parking Assist System

  Самостоен систем за паркирање

  Без возач во автомобилот,паралелно и дијагонало паркирање може да биде извршено со притискање само на едно копче
 • An illustration of a car diagonally placed from top view for Remote Parking Assist System

  Самостоен систем за паркирање

  Користејќи го автоматското управување,кочење и системот за промена на насока,автомобилот завршува со паркирањето додека возачот го притиска копчето.

 • An illustration of a car reflected on a side view mirror for Smart Blind Spot Detection

  Паметна детекција на слепи точки

  Дава предупредување и го контролира автомобилот кога ќе се детектира дека постои ризик од бочен(страничен) судар.
 • An illustration of a car from top view for Smart Blind Spot Detection

  Паметна детекција на слепи точки

  Го предупредува возачот и активно го контролира автомобилот кога ќе се надмине прагот за веројатност од страничен судар.

 • An illustration of view from a front windshield for Augmented Reality

  Зголемена (подобрена) реалност

  Новата интеграција на снимки во реално време (од камера) овозможува 3Д навигација за подобро искуство при возењето.
 • An illustration of view from a front windshield with road guidance on it

  Зголемена (подобрена) реалност

  Понапредно од користењето на стандардната мапа за навигација,интеграцијата на снимките од реално време обезбедува 3Д навигација за подобро искуство при возењето.

 • illustration of a hand for Motion Recognition

  Препознавање на движење

  Последното(најновото) три димензионално препознавање на гестикулации(движења) со рацете му даваат на возачот поголема контрола на повеќе фунцкии.
 • illustration of a hand for Motion Recognition with a screen turned on

  Препознавање на движење

  Развиено користејќи го првиот Haptic Steering Wheel Switch во 2012 година,возачот има поголема контрола на повеќе функции истовремено со најновото(последното) три-димензионално препознавање на гестикулации (движења) со рацете.

Page sharing
notice close