Еко

Креирање на позелен свет со BLUEDRIVE

BLUEDRIVE е филозофија на
Hyundai Motor

Front side view of a car with its inner structure seen through the transparent exterior

Водење на ерата на мобилност без загадување преку подобрување на
ефикасноста на горивото и барајќи нови енергетски можности.

Сакаме да ги ослободиме луѓето од одговорности за животната средина и стресот за ефикасноста на горивото. Се надеваме дека ќе ја пренесеме убавата средина на следната генерација, да дише чист воздух и да ужива во возењето без да се грижи за ефикасноста на горивото и загадувањето. Сакаме да го реализираме тој сон со поврзување на нашата технологија со еко-пријателска иднина. Нашите автомобили со високи перформанси кои трошат помалку енергија и паметни еколошки технологии кои ја зголемуваат ефикасноста на горивото, овозможуваат лесно и удобно возење. Исто така, ќе ги збогатиме животите на луѓето.
A Hyundai automobile is exhibited in a black framed box

Предизвик за новите можности на иднината со барање на различен извор на енергија

Луѓето зборуваат за иновативноста на еко технологијата, испитувајќи нов извор на енергија и сакаат да уживаат во напредната технологија. Идната еко-мобилност за којашто мислиме дека започнува од нудење разни технологии засновани на разни потреби на луѓето. Нашата креативна перспектива за еко-мобилност, од чист и бесконечен водород, електрична енергија и до хибрид на извор на енергија, ги отвора новите можности во идната мобилност.
Inner bottom part of a car exposed in the air

Поголема ефикасност со обезбедување највисоки нивоа на километража на гориво.

Обезбедуваме поголема ефикасност со обезбедување највисоки нивоа на километража на гориво. Луѓето зборуваат за еволуцијата на еко-пријателска технологија, барајќи поголема ефикасност, подобри перформанси преку континуиран технолошки развој. Ние применуваме напредни технологии во сите наши модели и ги следиме технолошките еволуции на ефикасноста и перформансите. Преку истражување на не само мотори за согорување, но исто така и на дизајн и материјали, ние се стремиме да ја подобриме ефикасноста во сите области поврзани со километражата на горивото. Независно кој модел луѓето го избираат според нивниот животен стил и вкус, ова искуство не се менува.

R&D

Намалување, Чист Дизел, Турбо GDi, DCT, ISG, CNG
Front half side of a Genesis

Дизел/Бензин

Технологија на ефикасност
Подобрување на ефикасноста на горивото и намалување на емисијата на јаглерод
Front half side of a Sonata

PHEV/HEV

Хибриден систем
Електричен погон и зголемена ефикасност на горивото
Front half side of a Hyundai automobile

FCEV/EV

Чиста мобилност
Чист енергетски систем

Создавање заедничка вредност преку реализација на енергетска правда

Поради тоа што е наша обврска да пренесеме чиста животна средина на нашата следна генерација, глобалните автомобилски компании треба да развијат еко- пријателски автомобили и да ги намалат емисиите на јаглерод. Компанијата "Hyundai Motors" ќе остане во првите редови на еколошките прашања и ќе ги поттикне напорите за реализација на нула.

Придобивки за општеството

icon eco01

Намалување на загадувањето на воздухот

icon eco02

Намалување на емисиите на CO2

icon eco03

Намалување на потрошувачката на енергија

icon eco04

Иновации за иден раст

Придобивки за HMC

icon eco05

Постигнување подобар квалитет на производот

icon eco06

Добивање субвенции и даночни придобивки

icon eco07

Опфаќање нов маркет

ПРОЕКТ 2020.22.2

Hyundai Motor Group планира да воспостави целосна линија на зелени модели кои ќе се движат од компактни автомобили до SUV до 2020 година. Зелениот пазар на автомобили се очекува да се прошири од 2 милиони единици во 2014 година на 6,4 милиони единици до 2020 година. Hyundai Motor инвестира во технологии на зелен автомобил, со цел да стане лидер на овој нов пазар.
 • Целосна линија 2020
  Создавање на целосна линија на еко- пријателски возила до 2020 година
 • АВТОМОБИЛИ 22
  Иновација на целиот спектар на 22 еко-пријателски возила на Hyundai
 • СВЕТСКИ БРОЈ 2
  Постанување глобален автомобилски лидер во еко- пријателски возила
 • Хибридно електрично возило
 • Plug-in хибридно електрично возило
 • Електрично возило
 • Електрично возило со горивни ќелии

4 типа возила на зелена технологија на Hyundai Motor

Автомобилите што не бараат никакво фосилно гориво за да работат и да испуштаат нула CO2 се крајната цел на стратегијата "Blue Drive" на "Hyundai Motor". Поконкретно, стратегијата "Blue Drive" има за цел да ја подобри функционалноста на автомобилите, како што се безбедноста на изведбата и удобноста, истовремено намалувајќи го загадувањето и потрошувачката на гориво. "Hyundai Motor" воведе бројни зелени технологии и развиваше зелени автомобили со насоки на стратегијата "Blue Drive". Почнувајќи од 2015 година, зелените модели на Hyundai Motor вклучуваат хибридно електрично возило (HEV), Plug-in хибридно електрично возило (PHEV) кое може да се полни користејќи ја електричната мрежа, нула емисија на батерии Електрично возило (EV) и електрично возило со горивни ќелии (FCEV) кој се смета за врвен зелен автомобил.

illustration for Hybrid electric vehicle

Хибридно електрично возило

Како што се подразбира зборот "комбинација", хибридното електрично возило (HEV) комбинира два извори на енергија на моторот со внатрешно согорување и електричен мотор. Како што иновативниот развој на паралелните хибриди на Hyundai постигнува подобра потрошувачка на гориво со подобрена ефикасност на пакувањето, контролната технологија на Hybrid Starter Generator дополнително помага на контролната спојка на моторот и ја намалува напнатоста помеѓу EV режимот и режимот на моторот за полесно хибридно возење.
illustration for Plug-in hybrid electric vehicle

Plug-in хибридно електрично возило

Plug-in хибридно електрично возило (PHEV) е напредно хибридно возило со продолжено траење на батеријата и поголема густина на енергија за поекономично и возење на долги растојанија во сите електрични резжими. Без разлика дали е управувано од EV режим или HEV режим, PHEV има значајна предност во обезбедувањето поголеми перформанси при намалувањето на нивото на емисии преку обновување на енергијата од надворешен извор на електрична енергија.
Илустрација на електрично возило

Електрично возило

Електричното возило (EV) користи електрични извори на електрични мотори и батерија со висока густина за полнење за погон. Напојува од надворешен извор на електрична енергија, EV помага во намалување на емисиите на јаглерод. Опремен со 27kWh литиумски полимер (Li-Poly) батерии, Hyundai EV обезбедува оптимизирани решенија за подобри перформанси, поголема густина на енергија и брзина.
illustration for FCEV

FCEV

Со комбинирање на водородни и кислородни атоми на горивните ќелии, електричното возило со горивни ќелии (FCEV) складира компресиран водород под висок притисок во резервоари и произведува сопствено електрично напојување со нула емисија на издувни гасови. Како прв производител на првите масовно произведени горивни ќелии во светот, Hyundai продолжува да ја води иднината на одржлива технологија на моторите.
Page sharing
notice close