Close view of V6 GDi engine

Погон

Моторот е срцето на автомобилот и одличен мотор е од суштинско значење за изработка на одличен автомобил

Подобри перформанси, поголема ефикасност и почисти емисии

Side view of a structure of an automobile
Нешто повеќе од две децении откако Hyundai Motors го претстави својот прв развиен мотор, и веќе е водечки произведувач на мотори. Hyundai Motor ги фокусираше своите напори за истражување и развој за создавање на мотори кои можат да постигнат висока ефикасност при секојдневна употреба.
Бидејќи добри карактеристики на перформанси се сеуште важни, Hyundai Motors се обидува да создаде совршена рамнотежа помеѓу моќта и ефикасноста со посебно внимание кон животната средина. Ние сме посветени на работа кон подобри перформанси, поголема ефикасност и почисти емисии.

Мотор

Tau мотор

5.0 V8 GDi бензински мотор
Почитуван како еден од 10-те најдобри мотори на Ward во САД, моторот Tau е независно развиен мотор кој претставува кулминација на технологијата за развој на моторот на Hyundai Motor и оптимизирана технологија за подесување.
Side view of a Tau engine in a white background

Пренос

Side view of a 8-speed automatic rear

8-брзински автоматски менувач
со погон на задните тркала

Ние сме првиот производител на автомобили во светот кој ја развива оваа најсовремена технологија. Во споредба со 6-брзинскиот менувач, 8-брзинскиот автоматски RWD пренос овозможува подобра потрошувачка на гориво и моќност, додека се одликува со уникатна структура која е покомпактна од 6-брзинската единица.
Closer view of 7-speed Double clutch

7-брзински пренос на
двојна спојка (DCT)

7-брзинскиот менувач со двојна спојка на Hyundai (DCT) обезбедува исклучителна потрошувачка на гориво и ниска емисија на CO₂, додека импресивно ги зголемува перформансите на забрзувањето.
Page sharing
notice close