Rear view of blue i30 on the uphill road

Сосема новиот i30

Повелете во Вашиот нов автомобил
Безбедност
Со извонредниот спектар на стандардни безбедносни алатки , сосема новиот i30 нуди чуство на спокојност за сите патници.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Автономно сопирање во итен случај (AEB)

  Радарот и системите за камери кои се поставени на предната страна го скенираат патот напред за претходните возила и пешаци кои преминуваат. AEB автоматски иницира итно сопирање за минимизирање на шансите за сериозна несреќа или намалување на неговите последици. Стандардниот AEB одговара на присуството на претходно возило преку предната камера, опционално достапна со радар, со што се додава способноста за откривање на присуство на пешаци.

  Autonomous Emergency Braking (AEB) image
 • Адаптивен темпомат (ASCC)

  Одржува поставено растојание до претходното возило, со што автоматски се намалува или зголемува брзината до претходно поставената граница. Во "stop & go" сообраќај, однапред утврденото растојание го одржува ASCC, а откако ќе застане, автоматски го рестартира моторот кога ќе се открие движење нанапред.

  Adaptive Smart Cruise Control (ASCC) image
 • Предупредување за сообраќај одзади (RCTA)

  Кога е избрано рикверц, Rear Cross Traffic Alert помага да се идентификува и да се предупреди возачот за возилата што се приближуваат од страна.

  Rear Cross Traffic Alert (RCTA) image
 • Откривање на мртов агол (BSD)

  Сензорите монтирани во задниот браник ја забележуваат близината на секое возило што е заслепено на мртов агол и активира предупредувачко светло во соодветниот ретровизор. Акустичен сигнал веднаш се огласува ако се активира трепкачот кога возило е откриено во мртвиот агол.

  Blind Spot Detection (BSD) image
 • Hill-start Assist Control (HAC)

  HAC автоматски ги држи сопирачките за да го спречи враќањето на автомобилот кога почнува од нагорнина. Опциите може да се разликуваат по региони.

  Hill-start Assist Control (HAC) image
 • AEB
 • ASCC
 • RCTA
 • BSD
 • HAC
 • Крај
Page sharing
notice close