old books are standing side by side

Историја

Историја на Hyundai Motors Company од 1967 до денес
2010

2010

2010

 • Откривање на хибридниот концепт автомобил HED-VII на Geneva International Motor Show
 • Број 1 три години по ред во J.D. Power’s Vehicle Dependability Study (VDS) и во Initial Quality Study (IQS) за субкомпактни автомобили
 • Лансирање на Sonata Hybrid на New York International Auto Show
 • Genesis и Tucson именувани за број 1 на AutoPacific’s Vehicle Satisfaction Awards
 • Sonata наградена со највисок рејтинг за безбедност од National Highway Traffic Safety Agency во САД
 • Вкупната продажба на Sonata надминува 5 милиони единици
 • Официјален спонзор на 2010 FIFA World Cup South Africa
 • Претседателот Mong-Koo Chung е избран за Top Automotive Industry CEO во Азија
 • Лансирање на еколошкиот електричен автомобил BlueOn
 • Вкупната продажба на HMI надминува 3 милиони единици
 • Основање на погон во Русија
 • Лансирање на мало комбе ix20 на Paris Motor Show
 • Откривање на независноразвиените Nu Tau GDi мотор и RWD 8-брзински автоматски менувач
 • Официјален автомобилски спонзор на G20 Summit
 • Моторот Tau именуван 10 Best Engines Winners на Ward’s Auto, трета година по ред
 • Годишната продажба во САД надминува 500. 000 единици
 • Развиено електрично возило Tucson Fuel Cell
2009

2009

2009

 • Genesis именуван North American Car of the Year
 • Главен спонзор за U.S. Super Bowl
 • Вкупниот извоз во Африка надминува 1 милион единици
 • Број 69 на Global Brand Value
 • Основање на погон во Чешка
 • Основање на Hyundai Motor India Engineering Pvt. Ltd.
 • Развивање на следна генерација Theta GDi со висока изведба
 • Продажбата на Santa Fe надминува 2 милиона единици
 • Моторот Tau именуван 10 Best Engines Winners на Ward’s Auto, две години по ред 2010
 • Вкупната продажба на Sonata надминува 5 милиони единици
 • Официјален спонзор на 2010 FIFA World Cup South Africa
 • Вкупната продажба на HMI надминува 3 милиони единици
 • Основање на погон во Русија
 • Лансирање на еколошкиот електричен автомобил BlueOn
 • Откривање на независноразвиените Nu Tau GDi мотор и RWD 8-брзински автоматски менувач
 • Годишната продажба во САД надмина 500.000 единици
 • 2011 е развиен Tucson (ix35) Fuel Cell
 • Претставен BlueLink на 2011 CES во САД
 • Откривање на новата насока на брендот и слоганот „New Thinking. New Possibilities“.
 • Лансирање на 5та генерација Grandeur (Azera) и Veloster
 • Лансирање на Sonata Hybrid
 • Лансирање на Genesis Prada -ограничено издание
 • Лансирање на i40 wagon
 • Вкупниот извоз во Централна и Јужна Америка надминува 2 милиона единици
 • Моторот Gamma именуван 10 Best Engines Winners од Ward’s Auto
 • Откривање на i20 со три врати и концепт автомобилот ix-onic на Geneva International Motor Show
 • Најдобра автомобилска компанија според испитувањето на China’s warranty service satisfaction
 • Hyundai пласиран број 1 во J.D. Power’s Initial Quality Study (IQS)
 • Elantra (Avante) именувана за компактен автомобил број 1 во J.D. Power’s Vehicle Launch Index
 • Genesis пласиран број 1 во J.D. Power’s Vehicle Launch Index
 • Откривање на ix-Metro и ix35 на International Automobile Ausstellung
 • Претседателска награда на 2009 Korean Technology Awards
Page sharing
notice close