old books are standing side by side

Историја

Историја на Hyundai Motors Company од 1967 до денес
2008

2008

2008

 • Лансирање на Genesis
 • Основање на втор погон во Индија
 • Beijing Hyundai ја постигнува целта да произведе 1 милион возила
 • Основање на втор погон во Пекинг
 • Продажбата на Avante (Elantra) надминува 5 милиони единици
 • Лансирање на европскиот стратешки модел i20
 • Развиена следна генерација на чист дизел R-мотор
 • Лансиран брендот Blue Drive за зелени модели
 • Моторот Tau именуван 10 Best Engines Winners на Ward’s Auto
 • Развиен 6-брзински автоматски менувач на предните тркала
 • Откривање на концепт автомобилот-еколошки i-Mode на Geneva International Motor Show
 • Официјален спонзор на UEFA Euro 2008
2007

2007

2007

 • Лансирање на европски стратешки модел i30
 • Вкупната продажба во САД надминува 5 милиони единици
 • Откривање на 3та генерација концепт автомобил со Fuel Cell i-Blue
 • Развиени F, G, H дизел-мотори за комерцијални возила
 • Лансирање на следна генерација компактен автомобил i10 од HMI
 • Verna награден со Best Car of the Year од India’s Overdrive magazine
 • Откривање на концепт автомобилот HED-IV (QarmaQ) на Geneva International Motor Show
 • Откривање на концепт автомобилот HND-III (Veloster) на Seoul Motor Show
 • Azera (Grandeur) се пласира како број 1 во J.D. Power’s Customer Satisfaction Survey, две години по ред
 • Свечено отворање на бразилскииот CKD погон
 • i30 избрана за Australia’s Car of the Year и Green Car of the Year
Page sharing
notice close