old books are standing side by side

Историја

Историја на Hyundai Motors Company од 1967 до денес
2006

2006

2006

 • Развиен Gamma мотор
 • Број 1 Non-Premium Nameplate во J.D. Power’s IQS
 • Лансирање на новиот Avante (Elantra)
 • Извозот во Јужна Америка надминува 1 милион единици
 • Развиен V6 diesel S мотор
 • Отворена нова Hyundai Motor Europe зграда
 • Годишната продажба надминува KRW 1 трилион
 • Вкупното производство го достигнува бројот 6, во светски рамки
 • Откривање на концепт автомобилите Hellion, Arnejs, Genus и Talus
 • Избрани за Interbrand’s 100 Best Global Brands, две години по ред
 • Официјален спонзор на 2006 FIFA World Cup Germany
2005

2005

2005

 • Основан полигон во САД
 • Извозот во Африка и Блискиот Исток надминува 1 милион единици
 • Основан погон во Алабама
 • Развиен чист Mu V6 мотор
 • Дебитирање во Interbrand’s 100 Best Global Brands
 • Основан Центар за истражување еколошка технологија
 • Основан Hyundai America Technical Center
 • Основан Центар за еколошко рециклирање на возила
 • Click е избран за India’s Best Car of 2005
 • Откривање на New Grandeur и HED-1 на Geneva International Motor Show
 • Официјален партнер на FIFA од 2007 до 2014
 • Претседателот Mong-Koo Chung е именуван за Top Automotive CEO во Азија од Automotive
2004

2004

2004

 • Лансирање на првиот компактен СУВ на Hyundai Motor, Tucson (ix35)
 • Производството на Delta-моторите надминува 1 милион единици
 • Sonata е првопласирана во J.D. Power’s IQS
 • Вкупниот извоз надминува 1 милиони единици
 • Развиен Theta-мотор и Lambda-мотор
 • Официјален спонзор на UEFA Euro 2004
 • Основан заеднички погон за комерцијални возила во Кина
 • Претседателот Mong-Koo Chung е именуван за Best CEO of 2004 од Business Week
2003

2003

2003

 • Лансирање на првиот компактен СУВ на Hyundai Motor, Tucson (ix35)
 • Производството на Delta-моторите надминува 1 милион единици
 • Sonata е првопласирана во J.D. Power’s IQS
 • Вкупниот извоз надминува 1 милиони единици
 • Развиен Theta-мотор и Lambda-мотор
 • Официјален спонзор на UEFA Euro 2004
 • Основан заеднички погон за комерцијални возила во Кина
2002

2002

2002

 • Лансирање на првиот компактен СУВ на Hyundai Motor, Tucson (ix35)
 • Производството на Delta-моторите надминува 1 милион единици
 • Sonata е првопласирана во J.D. Power’s IQS
 • Вкупниот извоз надминува 1 милиони единици
 • IРазвиен Theta-мотор и Lambda-мотор
 • Официјален спонзор на UEFA Euro 2004
 • Основан заеднички погон за комерцијални возила во Кина
2001

2001

2001

 • Лансирање на првиот компактен СУВ на Hyundai Motor, Tucson (ix35)
 • Производството на Delta-моторите надминува 1 милион единици
 • Sonata е првопласирана во J.D. Power’s IQS
 • Вкупниот извоз надминува 1 милиони единици
 • Развиен Theta-мотор и Lambda-мотор
 • Официјален спонзор на UEFA Euro 2004
 • Основан заеднички погон за комерцијални возила во Кина
Page sharing
notice close