Silver color Tucson is placed in the woods next to the beautiful lake

Новиот
TUCSON

Динамичен. моќен. ефикасен

Мотор

1.6 GDi Бензински мотор

Максимални 132КС при 6.300rpm и максимална влечна сила од 16.4кг*м при 4.850rpm.


Макс.
Моќност
177.0 КС
Макс. Вртежен момент
27.0 кг·м

1.6 CRDi Дизел мотор

Максимални 116КС при 4.000rpm и максимална влечна сила од 28.6kg-m при 1.500~2.750rpm.


Макс.
Моќност
116.0 КС
Макс. Вртежен момент
28.6 кг·м

2.0 CRDi Дизел мотор

Максимални 185КС при 4.000rpm и максимална влечна сила од 41.0кг*м при 1.750~2.750rpm.


Макс.
Моќност
185.0 КС
Макс. Вртежен момент
41.0 кг·м

Пренос

7-speed Double Clutch Transmission (DCT)

7-брзински менувач со двојна спојка (DCT)

8-speed Auto Transmission

8-брзински автоматски менувач

Стил на возење

Копчето во централната конзола нуди избор од 3 стила за возење – Normal, Eco и Sport, за да одговара на стилот на возење на возачот и на условите на патиштата.
Drive mode select
Page sharing
notice close