Silver color Tucson is placed in the woods next to the beautiful lake

Новиот
TUCSON

Безбедноста е првото нешто кое го помислуваме.
Hyundai SmartSense
Со Hyundai SmartSense, нашите најнови системи за напредна помош при возење, Tucson доаѓа со најнова активна технологија за безбедност –изградена за поголема безбедност и спокојни мисли.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Smart Cruise Control with Stop & Go (SCC w / S&G)

  Овој систем ќе ја одржува претходно одредената брзина и растојание од возилото пред Вас, без потреба од зголемување на гаста или користење на сопирачката од страна на возачот.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Smart Cruise Control with Stop & Go (SCC w / S&G) image
 • Предупредување за удар во мртов агол (BCW).

  BCW огласува звучни и визуелни предупредувања доколку има објект во мртвиот агол додека менувате сообраќајни ленти.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Blind-Spot Collision Warning (BCW) image
 • Предупредување за сообраќај одзади (RCCW)

  RCCW помага при избегнување удари одзади, со тоа што кога излегувате од коси паркинг-простори го предупредува возачот за сообраќај одзади возилото, користејќи радари поставени во задниот браник.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Rear-Cross Traffic Collision Warning (RCCW) image
 • Систем за осветлување свиоци со кратки светла (LBA-S)

  Статични светла за осветлување во свиоци додаваат дополнителна видливост и безбедност во свиоците при ноќно возење.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Low Beam Assist-Static (LBA-S) image
 
 • SCC
 • BCW
 • RCCW
 • LBA-S
 • Крај

Бидете смели -
безбедни сте со Tucson.

Напредните технологии за возење, вклучени во новиот Tucson,се основани на ригорозни безбедносни мерки, на кои секогаш можете да им верувате.
HTRAC

HTRAC-погон на сите тркала

HTRAC е електронски погон на сите тркала што автоматски ја забележува брзината на возилото и состојбата на патот, за да го контролира сопирањето помеѓу левите и десните тркала и да нанесе активна контрола на влечната сила помеѓу предните и задните оски, со цел да обезбеди стабилност при возење и вртење во свиоци на лизгави патишта.

Напреден висококвалитетен челик (AHSS)

Со зголемување на употребата на напреден висококвалитетен челик (AHSS) до 51% кај шасијата и зацврстување на кабинскиот простор, Tucson нуди поголема јачина и безбедност. Јачината на шасијата инсталирана на самото возило ја подобрува изведбата на возилото при тестирање за удари, обезбедувајќи поголема безбедност во вистински ситуации.
Advanced High Strength Steel (AHSS)
Page sharing
notice close