Сосема нов
SANTA FE


Семеен автомобил.
Исто така, енергичен.


За да издржи повеќе патувања, Santa Fe се нуди во дизел и бензин варијанта,
со 6 или 8-степен менувач, обезбедувајќи максимална ефикасност на гориво и трајност.
A family car.

2.4 GDi Бензински мотор

 Максимална моќност од 188КС при 6,000 rpm
Максимален број на вртежи 24.6kgf·m при 4,000rpm


Макс. Моќност
188 КС
Макс. Вртежен момент
24.6 кг·м

2.2 CRDi Дизел мотор

Максимална моќност од 200КС при 3,800 rpm
Максимален број на вртежи of 45.0kgf·m при 1,750~2,750rpm..


Макс. Моќност
200 КС
Макс. Вртежен момент
45.0 кг·м
6 or 8-speed auto transmission

6 или 8-брзински автоматски менувач

Автоматските менувачи се достапни со сите типови на мотори за поудобно возење.
6-speed manual transmission

6-брзински мануелен менувач

Мануелната трансмисија ја зголемува забавата во возењето, но одржува стабилност.

HTRAC-погон на сите тркала

HTRAC е електронски погон на сите тркала што автоматски ја забележува брзината на возилото и состојбата на патот, за да го контролира сопирањето помеѓу предните и задните тркала и да нанесе активна контрола на влечната сила помеѓу предните и задните оски, со цел да обезбеди стабилност при возење и вртење во свиоци на лизгави патишта.
htrac

Стил на возење

Бојата на инструмент-таблата се менува соодветно на избраниот стил на возење (Comfort, ECO или Sport). Comfort нуди оптимизиран пренос на влечната сила за стабилно возење, ECO ја намалува потрошувачката на гориво,
додека Sport ја подобрува изведбата за подинамично возење. Конечно, користете Smart стил
на возење за автоматски да се менуваат стиловите, соодветно на состојбата на патот и начинот на возење.
all wheel drive
Page sharing
notice close