Сосема нов
SANTA FE


Смирени одвнатре,
без разлика што се случува надвор.


Нашата Смирена Технологија вклучува бројни безбедносни алатки како
Безбеден Излез и Предупредување за патник позади, оставајќи Ве да се фокусирате на тоа што е најважно.
Hyundai SmartSense
Hyundai SmartSense технологиите го предводат патот кон автономно возење и спречување незгоди.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Помош за избегнување на судир однапред (FCA)

  Предната камера и предниот радар постојат за да го предупредат возачот за неизбежни судири со други возила, дури и одреден вид на предмети, а доколку има потреба ги користат сопирачките за да спречат судир.

  * Предупредување за судир однапред (FCW) е вклучен во овој систем.

  * FCA-Camera Type открива единствено возила.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Forward Collision-avoidance Assist (FCA) image
 • Помош при избегнување на судир одзади (RCCA)

  Радарските сензори во задниот браник го надгледуваат сообраќајот кој се одвива лево и десно зад возилото додека возите наназад, и доколку е потребно употребуваат итно сопирање за да се избегне судир.

  * Предупредување за избегнување на судир одзади (RCCW) е вклучен во овој систем.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Rear-Cross Traffic Collision Assist (RCCA) image
 • Помош за избегнување на судир во мртов агол (BCA)

  Радарските сензори во задниот браник го предупредуваат возачот за возила кои се во близина на мртвиот агол и ги активираат сопирачките кога има ризик од судир при маневрирање со промена на сообраќајни ленти.

  *Предупредување за судир во мртов агол (BCW) е вклучен во овој систем.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Blind-spot Collision Assist (BCA) image
 • Помош за задржување на сообраќајна лента (LKA)

  Предната камера ги забележува маркираните ленти и ивици на патот, притоа помагајќи при несакано напуштање на лентата. Кога возилото ќе избега од својата лента (или пат), системот вклучува визуелни и звучни аларми и автоматски го управува возилото, за да спречи напуштање на сообраќајната лента (или пат).

  *Предупредувањето за напуштање на лента (LDW) е вклучено во оваа опција.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Lane Keeping Assist (LKA) image
 • Smart Cruise Control with Stop & Go (SCC w / S&G)

  Овој систем ќе ја одржува претходно одредената брзина и растојание од возилото пред Вас, без потреба од зголемување на гаста или користење на сопирачката од страна на возачот.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Smart Cruise Control (SCC) image
 • Автоматски долги светла (HBA)

  Оваа функција автоматски подесува долги и кратки светла, водејќи се по состојбата на патот и светлината од возилата околу Вас, промовирајќи безбедност и комфор за возачот, како и другите возила кои се движат навечер.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Smart Cruise Control (SCC) image
 
 • FCA
 • RCCA
 • FCA
 • LKA
 • SCC
 • HBA
 • Крај

Систем со 6 воздушни перничиња

6-air bag
Системот со 6 воздушни перничиња, вклучувајќи и предни и странични перничиња и воздушни завеси нуди широка заштита при удар. Напредните предни перничиња проценуваат кога и како да испуштат притисок во незгода со помош на сензор за позицијата на патникот, употребата на сигурносен појас и сериозноста на несреќата.
Rear Occupant Alert (ROA)

Предупредување за присутен патник (ROA)

Предупредувањето за присутен патник во задниот дел од кабината ги забележува движењата на задните седишта и го потсетува возачот дека има останати патници со предупредување на контролната табла.
Ако системот забележи движење откако возачот ќе го нашпушти возилото и ќе го заклучи, тогаш се огласува звучен аларм.T.
 • First in class
Safe Exit Assist (SEA)

Безбеден излез (SEA)

Чувајте го Вашето семејство на безбедно со алатката за безбеден излез. Системот со помош на сензори, чита возила кои се приближуваат од задната страна и ги заклучува вратите за да ги спречи патниците при излегување од возилото. Кога ќе се расчисти патот, со едноставно копче на вратата ќе можете да ја отклучите и безбедно да излезете од возилото.
 • First in class
Driver Attention Warning (DAW)

Предупредување за привлекување на вниманието на возачот (DAW)

Системот препознава знаци на умор кај возачот и издава предупредување за возачот да направи пауза.
Surround View Monitor (SVM)

Камера за целосен преглед (SVM)

Системот со повеќе камери обезбедува преглед од 360° околу возилото за да помогне при паркирање.
Page sharing
notice close