White Ioniq Hybrid is driving on the road next to an ocean

IONIQ Hybrid
Перформанси

Извонреден лидер во
хибридната технологија

Перформанси

Infogrphic of Kappa 1.6 Atkinson GDi engine performance

Kappa 1.6 Atkinson GDi мотор

Kappa 1.6 Atkinson GDi моторот обезбедува поголема ефикасност на горивото со максимална моќност од 105 КС при 5.700 вртежи во минута и максимален вртежен момент од 15.0 kg ∙ m при 4000 вртежи во минута.
Infogrphic of Hybrid Electric motor performance

Хибриден Електричен мотор

Хибридниот електричен мотор ефикасно генерира максимална моќност од 43,5 КС и 170 Nm максимален вртежен момент.

Оптимизирано работење на моторите

 • Ioniq is about to start the engine
  01

  Старт - Електричен мотор (EV режим)

  IONIQ хибрид работи само со електричен мотор
  што резултира со нула потрошувачка на гориво.
 • Ioniq is driving on the road with low speed
  02

  Ниска брзина - Електричен мотор (EV режим)

  IONIQ хибрид работи само со електричен мотор што резултира со нула потрошувачка на гориво.
 • Ioniq is about to accelerate
  03

  Забрзување - мотор и електричен мотор

  Kappa 1.6 GDi моторот стартува автоматски и електричниот мотор
  придонесува моќност за ефикасно користење на горивото.
 • Ioniq is driving uphill
  04

  Забрзување и нагорнини - мотор и електричен мотор

  Kappa 1.6 GDi моторот стартува автоматски и електричниот мотор
  придонесува моќност за ефикасно користење на горивото.
 • Ioniq is on steady driving
  05

  Постојано возење – мотор

  IONIQ работи само со моторот кога патува
  постојано на средни до големи брзини.
 • Ioniq is driving downhill
  06

  Забрзување и спуштање - надополнување

  Моторот е исклучен и кинетичката енергија со помош на сопирачките е претворена во електрична енергија за полнење на батеријата.
 • Ioniq stopped on the road
  07

  Стоп - задржување на моторот

  Кога возилото не е во движење,
  и моторот и електричниот мотор автоматски запираат.

Aerodynamic graphic surrounding the exterior of Ioniq Hybrid

Елегантен профил

Елегантниот профил на IONIQ и страничните рабови ја минимизираат отпорноста на воздухот.
Triple layer dash insulation pad

Тројнослојна плоча за изолација

Подобро ја блокира бучавата на моторот до кабината (PET + TPE + PU)
Dash panel optimization

Оптимизација на таблата со панели

Диференцирана дебелина за секоја плоча за да се намали N.V.H. нивоа.

Page sharing
notice close