White Ioniq Hybrid is driving on the road next to an ocean

IONIQ Hybrid
Безбедност

Повеќе безбедносна опрема, за супериорна безбедност

Безбедност

Skeleton of Ioniq Hybrid
Подобра безбедност и
стабилност на секој пат
Основата кон која е насочен дизајнот на IONIQ Hybrid е првокласната безбедности
стабилност, инжерирана да го освои секој пат со комфор и леснотија.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Систем за задржување сообраќајна лента (LKAS)

  Дизајниран првенствено за алармирање на возачите кои заспиваат зад воланот. Доколку возилото ја напушти
  лентата без сигнализирање однапред, системот за задржување сообраќајна лента (LKAS)
  препознава и реагира со издавање на звучно предупредување до возачот или активно
  исправување на насоката на управување.

  Достапно само во одбрани региони
  LKAS image
 • Откривање на мртов агол (BSD)

  Системот го известува возачот за возила во мртов агол, што го олеснува менувањето на лентите,
  на пример. Кога се враќате наназад од паркинг местото, сигналот за сообраќај позади Вас,
  кој го придружува BSD системот, го предупредува возачот за приближни возила и може да ги ублажи
  последиците од претстојниот удар.

  Достапно само во одбрани региони
  BSD image
 • Автономна сопирачка за итни случаи (AEB)

  Системот е напреден систем за помош при возење кој се потпира на радарски сигнали и
  предната камера за детекција за континуирано анализирање на движењата.
  При откривање на ризик од удар со пешак или друго возило, тогаш
  сопирачките автоматски се применуваат со што се минимизира ризикот од оштетување на возилото и / или
  лична повреда.

  Достапно само во одбрани региони
  AEB image
 • Адаптивен темпомат (SCC)

  Системот е комфорна алатка која го користи предниот монтиран радар
  за следење на возилото напред. Автоматски ја одржува претходно поставената брзина
  и безбедно растојание помеѓу возилата преку регулирање на гасот и примена на сопирачките
  кога е потребно.

  Достапно само во одбрани региони
  SCC image
 
 • LKAS
 • BSD
 • AEB
 • SCC
 • END
Battery located under the seat

Релокација на батеријата со висок напон

Безбеден заден простор при удар и дополнителен капацитет на товар со репозиционирање на батеријата под задните седишта.
7-airbag system simulated

Систем на 7 воздушни перничиња

Возачкото воздушно перниче, воздушното перниче на патникот, воздушните перничиња од 2 страни и воздушните перничиња завеси ги штитат патниците во случај на судир. Поврзување за исправено тело и подобрување на оптоварувањата.

Page sharing
notice close