White Ioniq Hybrid is driving on the road next to an ocean

IONIQ Hybrid
Дизајн

Обликувани од ветрот и генијалноста

Екстериер

A man approaching to white Ioniq Hybrid parked outdoor
 • Front side view of white Ioniq Hybrid

  Обликувани од ветрот. И генијалноста

  IONIQ Hybrid е спој на неверојатен дизајн и извонредна аеродинамичност. Чист израз на динамична доверба.
 • Closer view of LED daytime running light

  LED дневни светла (DRL)

  Динамичните дневни светла во облик на C (DRL) ги насочуваат воздушните доводи кои го хранат активниот воздушен проток, намалувајќи ја турбуленцијата околу предните тркала.
 • Right headlamp on

  HID Bi-Xenon предни светла

  IONIQ Hybrid нуди две технологии на предните светла: HID Bi-Xenon предните светла произведуваат посветла, појасна осветленост на патот напред и се врамени со динамична C-форма на LED позиционирачките светла.
 • Active air flap system on the grille

  Функција за активно воздушно полнење

  Динамички стилски предни светла се интегрирани во екстремитетите на маската. Сокриен во рамките на хромираната решетка е сензорот за радар за темпомат (SCC) и системот за активно воздушно полнење (AFF) кој ја подобрува аеродинамиката при брзина. Препознатливата сина акцентна лента го идентификува хибридниот модел.
  • Достапно само во одбрани региони

 • Side view of white Ioniq Hybrid

  Обликувани од ветрот. И генијалноста

  IONIQ Hybrid е спој на неверојатен дизајн и извонредна аеродинамичност. Чист израз на динамична доверба.
 • Aerodynamic graphic surrounding white Ioniq Hybrid

  Ефикасност при мамење на ветрот

  Нежниот наклон на покривната линија се спојува беспрекорно во задниот спојлер. Резултатот е форма која е спортска и аеродинамички ефикасна.
 • Closer view streamlined details

  Перфектни детали

  Тенките контурирани ретровизори помагаат при протокот на воздух и ја минимизираат бучавата од ветерот. Елегантните рачки на вратите се завршени со хром за да се додаде премиум допир.
 • Two alloy wheels in different design and sizes

  Оптимизирани фелни и пневматици

  Постојат два вида на IONIQ хибридни патни фелни: алуминиумските фелни Eco 15" со спирален ефект во сребрена и црна боја ги подобруваат аеродинамичните перформанси и се опремени со пневматици со издржливост и ниско ниво на отпорност. Премиум 17" алуминиумските фелни со мат сиви влошки се опремени со пневматици кои промовираат агилно ракување и го минимизираат растојанието на сопирање.

 • Side rear view of white Ioniq Hybrid

  Интегритет на дизајн

  Хармоничната комбинација на задниот спојлер, долниот дел од задното стакло, комбинираните светла, контрастниот браник и препознатливата сина боја го потврдуваат целосниот интегритет на хибридниот дизајн IONIQ.
 • Rear view of white Ioniq Hybrid

  Интегриран заден спојлер

  Интегрираниот заден спојлер на IONIQ ја минимизира турбулентноста и отпорноста на воздухот додека ја зголемува силата на спуштање за постабилно возење.
 • Closer view of rear combination lamp on

  Задни комбинирани светла

  Конвенционалните задни светла со сијалица обезбедуваат јасен сигнал за намерите за следење на возачите. LED задните светла се посветли, користат помалку енергија и го зајакнуваат интегритетот на дизајнот на IONIQ Hybrid.
 • Rear view of white Ioniq Hybrid

  Дизајн на задниот браник и препознатливиот син акцент

  Во дизајнот на задната страна на IONIQ доминираат силни хоризонтални елементи кои го потенцираат нејзиниот широк, спортски став.

Closer view of outside door handle

Хромирана надворешна рачка на вратата

Единствени хромирани надворешни рачки за дополнителен луксуз.
Rear reflectors

Задни рефлектори

Споделувајќи дизајн сличен на LED дневните светла, задните рефлектори обезбедуваат унифициран изглед и чувство.
Slim outside mirror

Тенок надворешен ретровизор

Тенкото и рационализирано куќиште има проток на воздух за да се намали шумот на ветерот и да се подобри аеродинамиката.

Ентериер

Panoramic view of front part interior
D-cut steering wheel

Управувач со D-пресек

Управувачот со D-пресек со хромирани краци помага да се пренесе сликата за спортските перформанси.
Phone placed in the center console storage

Централна конзола за повеќенаменско складирање

Под средишниот потпирач за раце е простор за складирање кој е доволно голем за да се смести таблет компјутер или книга која е преголема за други прегради. Полнењето е достапно преку USB приклучокот на конзолата.
Transmission, door scuff plates and pedals in clock-wise from the left

Визуелен и тактилен квалитет

Квалитетот на кабината е истакнат со впечатливо користење на хромирани карактеристики на копчето за менувач, педалите и праговите на задна врата.
Едноставно чисто. Чисто едноставно.
Просторната внатрешност на IONIQ Hybrid е наполнета со посебна чистота во дизајнот.
Тоа се забележува во силната хоризонтална контура на контролната табла и во
едноставноста при користење на сите инструменти и контроли.
interior_color_1interior_color_2
Боја на седишта
 • Black
 • Beige
 • Кожа
 • Ткаено
 • Кожа
 • Материјал на седишта
Еколошки материјали

Интелигентната употреба на еколошки материјали за внатрешноста го потврдува
статусот на IONIQ како издржлив хибриден автомобил.

Power driver's seat buttons

Седиште за возачот

Возачкото седиште со можност за подесување на 8 начини плус 2-насочен лумбален потпирач обезбедува удобна положба за седење.
Rear seat folded

Преклопени задни седишта

Задните седишта може да се преклопат во сооднос 60:40 за дополнителен багажен простор.

Page sharing
notice close