Left side rear view of red Kona parked on the roadside

Сосема нова
Hyundai KONA

Силна и заштитна
Hyundai SmartSense
Со Hyundai SmartSense, нашиот најнов напреден систем за асиситенција на возачот, Kona е лидер во сегментот со најновите активни безбедносни технологии.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Предупредување за удар во мртов агол (BCW).

  Користејќи 2 радарски сензори во долниот заден браник, системот визуелно Ве предупредува за сообраќај во зоната на мртвиот агол. Ако го вклучите сигналот за вртење во таква ситуација, помошта за менување на лента ќе звучи акустично.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Blind-spot Collision Warning (BCW) image
 • Предупредување за удар одзади (RCCW)

  Кога се враќате наназад од тесниот паркинг простор, предупредувањето за удар на одзади го намалува ризикот од судир. Користејќи 2 радарски сензори во задниот дел, Ве предупредува во случај на кој било приближен сообраќај.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Rear-Cross Traffic Collision Warning (RCCW) image
 • Систем за следење на притисокот во гумите (TPMS)

  TPMS постојано го проверува притисокот на Вашите гуми. Ако притисокот падне под безбедносниот праг, TPMS ќе предизвика предупредувачко осветлување на информативната табла за да Ве извести за тоа која одредена гума го бара Вашето внимание.

  Постои можност овој систем да е недостапен во Вашата земја..

  Tire Pressure Monitoring System (TPMS) image
 
 • BCW
 • RCCW
 • TPMS
 • Крај
Forward Collision-avoidance Assist

Помош за избегнување на удар однапред (FCA)

Системот FCA ја користи предната вградена камера и радарски сензор за следење на сообраќајот напред. Доколку се открие потенцијален судир со возило напред или со пешак, тој ќе го предупреди возачот и ако е потребно, автоматски ќе го забави или застане возилото.
Lane Keeping Assist

Помош за задржување на сообраќајна лента (LKA)

Стандардниот систем LKA ја користи предната камера за следење на линиите на патот. Во случај на ненамерно напуштање на лентата, тој ќе го предупреди возачот и може да примени контра вртежен момент за водење на автомобилот назад до лентата.
Parking distance warning-forward

Предупредување за паркирање - напред

Паркирањето може да предизвика анксиозност кај некои возачи, но овој практичен систем ќе Ви овозможи паркирање како професионалец. Сензорите го мерат преостанатото растојание и издаваат серија звучни сигнали додека автомобилот се приближува до пречка.
Rear-view camera

Камера за поглед назад

Камерата со заден преглед ги затвора сите грижи за тоа што може да се скрие зад вас како паркинг столб или дете кое си игра. Префрлувањето во рикверц ја активира камерата со поглед на задниот дел, овозможувајќи Ви да се движите наназад со целосна доверба.
Page sharing
notice close