Left side rear view of blue i30 n driving on the road

Сосема новиот
i30 N.

Hyundai SmartSense
Најнови системи за Напредна Помош при возење за повеќе безбедност и смирен ум.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Помош за избегнување на удар однапред (FCA)

  Работејќи во три стадиуми со користење на камера-сензори, возачот добива звучно и визуелно предупредување. Во вториот стадиум ги контролира сопирачките соодветно со опасноста од удар, а во третиот стадиум користи максимална сила на сопирање за да избегне удар или да ја минимализира штетата доколку ударот е неизбежен.

  Forward Collision-avoidance Assist (FCA) image
 • Помош за задржување на сообраќајна лента (LKA)

  При брзина од над 60 км/ч системот го предупредува возачот за небезбедни движења. Во случај на несакано престројување, ќе го предупреди возачот и може да го управува возилото во спротивна насока за да го врати во безбедна позиција.

  Rear-Cross Traffic Collision Warning (RCCW) image
 • Автоматски долги светла (HBA)

  HBA ги открива возилата кои проаѓаат, како и возилата во истата лента напред во текот на ноќта, и автоматски се менува од долгото светло до кратко светло како што е соодветно.

  Tire Pressure Monitoring System (TPMS) image
 
 • FCA
 • LKA
 • HBA
 • Крај
Driver attention warning

Предупредување за привлекување на вниманието на возачот (DAW)

Оваа стандардна функција ја подигнува безбедноста и погодностите на сосема ново ниво со континуирано следење и анализа на моделите на возење. Кога е идентификуван модел на замор или одвлекување внимание, DAW го привлекува вниманието на возачот со звучно известување и пораки кои покажуваат пауза.
Page sharing
notice close